Как да не позволите на студеното зимно време да се отрази на стила ви

9 съвета как да се обличате, когато климатът е срещу вас

Сега, когато сте опаковали роклите си за парти, може да не се чувствате вдъхновени от гардероба си. Но въпреки ниските температури и мокрите, тъмни вечери, това време на годината не трябва да означава компромис със стила. От планиране на вашето облекло според прогнозата за времето до инвестиране в най- важните тоалети, ето 9 съвета как да се обличате добре през зимата.

1. Обърнете внимание на прогнозата за времето

Това е най- очевидният съвет, но и най- важният. Носенето на шалове, шапки, ръкавици и чадъри може да бъде неприятно, но не е необходимо през цялата зима. Ако знаете, че температурата ще бъде малко по- висока или не се очаква дъжд, можете да се облечете подходящо. Може да нoсите само това, което ви е необходимо, а не  целия зимен гардероб. Ще можете и да реагирате много по- добре, ако предварително знаете, че ще бъде -5 °, защото ще бъдете сигурни, че ще носите това, което ви трябва. 

2. Бъдете разумни

Понякога зимата ни приканва да бъдем разумни и да изберем надеждни дрехи, подходящи за времето, вместо да поставяме модата над всичко. Това означава: приберете обувките без пета до пролетта, оставете ефирните си поли в гардероба, сбогувайте се с блузите с голи рамене. Ориентирайте се към подходящи за зимата дрехи, които ще ви поддържат топли и сухи.

Да пристигнете на работа подгизнали, защото не сте облекли подходящо палто, или да покажете яркочервените си глезени, никога не изглежда добре. Към това добавете и факта, че тежкото зимно време може да предизвика хаос с дрехи, които не са създадени за него. Така че през зимата трябва да поставите разума над стила.

И помнете, разумното определено все още може да означава шик.

 

3. Погрижете се за подходящи за зимата дрехи

Въпреки че може да имате повече чифтове сандали, отколкото са дните на седмицата, вероятно имате само чифт здрави ботуши, които ще работят за вас през зимата. А това означава, че наистина трябва да се грижите за тях. Купете предпазни спрейове за велур и кожа. Винаги полагайте усилия да оправите токовете на ботушите си, щом започнат да се износват, за да можете да ги носите сезон след сезон.

 

4. Оправете подгъвите на дрехите си

Винаги е важно, ако искате да изглеждате добре, но това особено важи през зимата, за да не ходите с мокри подгъви, влачещи се по земята. Изобщо не е стилно.

 

5. Носете разумна чанта

Студеното време неизбежно означава, че трябва да носите слой върху слой. А след това ще сте принудени да ги сваляте всеки път, когато се качите във влака, метрото или влезете в магазин. Вместо да се чудите къде да ги сложите, носете достатъчно голяма чанта, за да можете да пускате всичко там веднага, щом го свалите. Така няма да се чувствате неудобно. Като алтернатива, опаковайте малка сгъваема пазарска чанта в багажа си, за да можете да я използвате, когато трябва да свалите няколко слоя. Очаква ви по-малко стресиращо пътуване.

 

6. Инвестирайте в няколко различни палта

Да, те са скъпи, но ще носите палто всеки ден през голяма част от годината. Така че си струва да купите повече от едно, за да не сте ходите с едно и също облекло до април. Имайте няколко различни стила - яке, вълнено палто, шлифер - така че да имате нещо за всеки повод и да не се отегчите да го носите. По този начин всяка от тези дрехи ще трае много по- дълго.

 

7. Дръжте под ръка основните неща, с които се разкрасявате

Зимата може да е предизвикателство за нашата кожа и грим, но ако носите най- важните артикули за красота със себе си, няма да имате за какво да се притеснявате.

а) Избягвайте да стоите с петниста кожа, която е премръзнала, като държите коректор в чантата си и докосвате засегнатите места.

б) Направете кърпички за лице, за да можете да премахнете грима, който неизбежно се стича по лицето ви, когато се окажете под дъжда.

в) Винаги носете огледало със себе си, за да можете да коригирате, когато се наложи.

г) И никога, никога не забравяйте вашия надежден балсам за устни, за да поддържате устните гладки и копринени, колкото и хладно да е навън.

 

8. Не се страхувайте да носите шапка

Всички се плашат от това, че шапката ще смачка косата им. Ако искате да ви е топло и да сте модерни навън през зимата, шапката е от ключово значение. Губите 40 до 50 на сто от телесната си топлина през главата си, така че наистина има смисъл да я поддържате възможно най- топла. Това означава, че можете да носите по- малко слоеве на останалата част от тялото.

 

9 Kупете си добър чадър

И имаме предвид добър чадър. Този, който няма да се обърне, когато духне вятър, и този, който няма да се счупи в грешния момент само след няколко бури. Похарчете малко повече пари и ще бъдете сухи за години напред.

Бюлетин

 
Обади се сега