17-те модни тенденции, които трябва да знаете за есен / зима 2019- 2020

Зимата на 2019 е определена като сезон на контрастите. Едната крайност е, че дизайнерите отдават почит на не толкова дискретната пищност на френската буржоазия. Другата е пънк духът, който може да се усети във въздуха, да се смее на установените неща и да вдъхновява силуетите на женския бунт.

Въпреки противоречивостта си, тези тенденции споделят общ знаменател- те прославят съвременната жена, а не създават невъзможен идеал, който да преследваме. Такива са тенденциите, определящи модния пейзаж през есен/ зима 2019- 2020:

 

Буржоазна


След сезоните на по-концептуална мода на модните подиуми на седмицата на модата Есен/ Зима 2019-2020 се оформя връщане към стилен код с елегантност в основата си. Помислете си за буржоазни, изискани силуети от края на 70-те и началото на 80-те с поли-панталони, блейзери, плисирани панталони, тренчкотни палта ... Kлючът е да създавате ясен и разбираем външен вид с прецизни кройки.

 

Пънк дух


Въведете силует, който ясно и гръмко заявява, бунтарство и вдъхновение. Моделите са с метални декоративни копчета, андрогинни дизайни и всички стилови трикове на пънка и грънджа за страхотно обособено съживяване на стила, което опровергава умората от него.

 

Осемдесетте години


Манията на тази зима? Осемдесетте години на миналия век (включени са блясъка и широките рамене) и нощен клуб à la Studio 54 или Palace.

 

Пипит


Доминиращ силуетите от главата до петите, при висококонтрастния пепитен мотив има сливане на ретро духа с подчертано андрогинна примамка.

 

Пелерини


За тези, които искат да останат модерни, докато са твърдо класически, връщането на пелерините е отговорът. Те са шикозно (и удобно) допълнение, както към ежедневния външен вид, така и към вечерния тоалет.

 

Каре


Потенциалът за вариации около такъв прост мотив е огромен. Носенето му от главата до петите или в контрастни цветове е сигурен начин за добро самочувствие.

 

Палта от овча кожа


Без да отстъпва от безупречната зимна тенденция, през този сезон овчата кожа претърпя по-естествена регенерация с енергични, градски и спортни версии, които се виждат на подиумите. Тя е юношеска при Celine, в стила на седемдесетте при Chloé и авантюристична при Isabel Marant.

 

Подложки за рамо


Подписът на 80-те години на 20-ти век притежава безкраен архитектурен потенциал. Направете раменете фокусна точка на творчеството, независимо дали са квадратни, остри или безсрамно обемисти.

 

Неон


Неоновата тенденция озари подиуми на тази седмица на модата, черпейки вдъхновение от 80-те години, рейв културата и дори ядрения апокалипсис, както беше демонстрирано при Marine Serre. Това е крещящ призив за внимание и реакция. „Какво искам? Да шокирам хората, да ги принуди да размишляват ”- казва Ив Сен Лоран за Vogue през 1971 г. след представянето на прословутата си колекция Scandale.

 

Ръчно шити дрехи


Със сезон, залагащ силно върху андрогинни силуети, смокингът се завръща, този път претърпял ренесанс с шикозни детайли на ръкавите, изваяни рамена и пайети.

 

Поп пера


За осигурено усещане за блясъка на златната епоха на Холивуд ярките пера са инструмент, който може да се използва без резерви.

 

Изкуствени кожи


Изкуствената кожа е повече от просто тенденция. Тя е обичайна по подиумите и е показателна за нарастващата екологична осведоменост на модния свят. Нещо повече, шоутата за есен/ зима 2019- 2020 доказаха своята гъвкавост с кичозната сатира на шоуто Moschino и по-естествения, художествен поглед на Stella McCartney.

 

Юношески


Директен потомък на спортния изглед (плюш, войнишки панталони, маратонки), този стил (с предполагаемите вратовръзки, поли-панталони, туид и мокасини) беше отново в сила при дизайнери от Ню Йорк до Милано.

 

Преувеличен обем


Този сезон въпросът е в размера, особено що се отнася до раменете и ръкавите. В Bottega Veneta, Alexander McQueen и Balenciaga дизайните са подобни на балон, с меки извивки и контури, за някак си твърде подчертана, но нежна примамка.

 

Садо


С черна кожа, винил и корсети всички модели бяха маркирани от окончателно вдъхновена от принудителни изпълнения зима.

 

Изменението на климата


Открояващи се на подиумите бяха дизайни, които изведоха комфорта до нови крайности. Това е пряка реакция на климата, достигащ кризисна точка, с обемни ватирани якета и странни хибридни творения, родени от сегашната радиоактивна антиутопия.

 

Дамско бельо


Бельото не е запазено само за нощно време. През деня съчетайте ретро-винтидж силует с детайли от дантела и кукленски вид.

Бюлетин

 
Обади се сега