По- малкото е повече: комбинацията с къси панталони е тук за лятото

По- забавно е от пола и по- малко формално от панталони, голямата тенденция за сезона ще покрие всички метеорологични условия.

Късите панталони са толкова актуални, че дори се носят в комбинация с костюм, например лейди Гага на сцената и Хилъри Клинтън в Конгреса. Сега най- новата версия на тази тенденция е много по- разпускаща и е обърната с поглед към лятото.

Комбинациите с къси панталони- извънгабаритни блейзъри, съчетани с подходящи свободни къси панталони, са хит за това лято.

Това е мода, която набира популярност в много сайтове, където продажбите са се увеличили с 400% през последния месец.

Бестселър за сезона на голям моден сайт е комбинацията за млади майки с къси панталони, напомнящ за високите талии и свободните дънки, които доминираха по улиците през последните години. Ако това звучи малко като през 80-те години, това е точно така.

Миналия месец Джулия Робъртс каза, че не смята, че „Хубава жена“ може да бъде направена днес, но модата от филма поне се е доказала като напредничава. „Воуг“ наскоро определи героинята ѝ, Вивиан Уорд, като една от 10- те носталгични филмови музи, които са изцяло в крак с модата на лято 2019. И цитира специално „градските шорти с цвят на шербет с блейзър с квадратна форма”.

„Тя имаше нужда от нещо, което не беше дънки или разрошена коса. Да изглежда като жена, да се чувства свободна и спокойна в дрехите си, но не прекалено.“- казва дизайнерката на костюмите за „Хубава жена“ Мерилин Ванс за дрехите, които Робъртс носи във филма. „Това е перфектното облекло за днес, защото хората сега са по- малко делови. Може да се носи с блуза в офиса, отворена яка с малко колие. Това е консервативно, но стои добре.“

На модния подиум квадратните металически блейзери наскоро бяха съчетани с къси панталони при Емпорио Армани. House of Holland и Off- White показаха комбинации с къси панталони в летни цитрусови тонове.

Мъжкото облекло отдавна се стреми да включи къси панталони в подходящи опции, но тази година това е предимно тенденция в предлагането на дамски дрехи.

Възходът на тази мода може да се дължи и на велосипедните шорти, тенденция от 2018 година. Net-a-Porter описва обединяването им с извънгабаритни блейзъри като пример за смес от висша мода и уличен стил.

Най- важното е, че комбинациите това лято не разкриват съвсем бедрата като в края на 00-те години. Много от тях украсяваха червения килим в комбинация с шлиц токче (вж. Кейт Уинслет и Бионсе). Вместо това къси панталони надничат от затворени блейзери и сака и къси панталони се носят дълги и свободни.

Модните блогъри и влиятелни личности като Хана Уитинг и Тифани Хсу са склонни да съчетаят своите с маратонки и обикновени памучни тениски. Това би могло да бъде отговорът на тазгодишния дрес код за „интелигентен и небрежен“.

„Маратонките, тениските и хубавият колан биха направили комбинацията с къси панталони да изглежда шик”- казва Ванс- „Но може да го съчетаете за вечерта и с красива малка блуза без ръкави, вързана зад врата."

Бюлетин

 
Обади се сега