КАК ДА ИЗГЛЕЖДАТЕ СТИЛНО, НОСЕЙКИ РАЙЕ

Често в модните списания четем статии, разказващи как жените не трябва да носят определени цветове, принтове или как трябва да избягват цели стилове, заради типа тяло, което имат. Всъщност е лесно да се загърбят всички тези правила. А опитите да им се подчиняваме безпрекословно, просто би превърнало модата в скучна работа.

Надяваме се тази статия да Ви помогне да пробвате различни стилове, които сте избягвали или просто сте чели, че НЕ трябва да носите!  

Винаги има начин да направиш така, че един модел да ти отива, независимо какво включва. Кой може да Ви каже, че не трябва да носите червено, заради някакво правило, или че за нищо на света не трябва да слагате А-образни поли, заради някакво друго правило? Ами ако всъщност обожавате яркото червено или винаги сте харесвала разкроените поли? Това означава ли, че трябва да ги избягвате завинаги?

Абсолютно НЕ!!! Правилата са създадени, за да се нарушават, а конкретно онези, които ти забраняват – задължително! За начало нека установим едно ново правило : Носете всичко, което искате да носите.  

Нека започнем с доброто, старо Райе. То сякаш никога не излизало от мода, поне не съвсем. Но въпреки това, сякаш по-рядко жените посягат към него. Колко от Вас избягват да носят хоризонтално райе, защото са твърдо уверени, че ще изглеждат огромни? Значи ли това, че единственият Ви избор е вертикално райе или никакво? А може би задължително трябва да се придържате към определен цвят райе, което да създава визуална магия – изцяло черно на бели черти или обратното?

А всъщност, скъпи дами,  модата не е математика. НЕ Е! Не се изисква чак толкова мислене, за да посегнеш към райето. Е, да хоризонталното райе има способността да ни прави по-широки, но има начини, с които да компенсирате този ефект, било то с обувки, аксесоар или с нещо друго. Знайте, че винаги има начин! Да познавате тялото си, с всичко по него, което искате да покажете или скриете, това е ключът, за да съберете в стилен аутфит всичко, което харесвате. Райето е доста често срещан принт, и също като неутралните цветове, неутралното райе може да се комбинира стилно със всичко в гардероба Ви – с всеки цвят и шарка. Точно затова райето е чудесно за начало, ако искате да съчетаете различните модели в гардероба си.   Вярвате или не,  неутралното райе е също толкова важно, колкото неутралните Ви едноцветни модели.

Нека Ви разкрием как да стилизирате райето, така че максимално да работи в полза на Вашето тяло.

Ако, например, сте избрали хоризонтални линии за долна част на тоалета си, балансирайте със широка горна част, която може да е прибрана или да пада свободно. Ако полата/панталона са свободни и носите ризата си също свободно, това би развалило баланса и би създало безформен силует, тъй като ще скрива талията Ви. Ако обаче сте избрали тясно долнище, това Ви дава пълна свобода в избора на горна част- тя може да е тясна или съвсем свободна, може да я носите прибрана или разпасана. Целта е ясна - да създадете елегантна  визия, балансирайки хоризонталните райета, така че придържайте се  към изчистените неутрални цветове или семпли шарки, за да се съчетават с долната част на тоалета.  Друг трик да отвлечете вниманието от долната част е да бъдете дръзки и да съчетаете с ярък, цветен топ или аксесоар - например огромен шал или ослепителна огърлица. Тези малки допълнения отвличат погледа нагоре и фокусът не е хоризонталното райе.

Бюлетин